tiistai 30. syyskuuta 2014

Broilerinkoivet riisi-kasvispedillä

Tämä on tämmönen kaapin tyhjennysruoka :) toisinsanoen tänne päätyi sekalainen valikoima kaapeista löytyneitä kasviksia. Tämä on myös älyttömän helppo, kun kaikki vaan nakataan samaan astiaan ja uuniin!




6 dl kanalientä
3 dl tummaa riisiä
Laita kanaliemi uunknkestävän astian pohjalle ja lisää riisi joukkoon.

Kasviksia oman maun ja jääkaapin sisällön mukaan, minulla meni seuraavat:
1 kpl    Paprika
2 kpl    Sipulia
5 kpl    Valkosipulin kynttä
            Kirsikkatomaatteja
5 kpl    Porkkanaa
            Tuoretta chiliä pieneksi pilkottuna

Pilkoin kasvikset ronskeiksi palasiksi, sekoitin joukkoon tilkkasen öljyä, suolaa ja yrttimausteseosta ja kippasin kasvikset riisien päälle.

Päällimmäiseksi broilerin koivet. Irrotelin koivet ja reidet toisistaan, mutta ei liene välttämätöntä. Minä tykkään leikata reisien alapinnalta enimmät rasvat pois ennen uuniin laittoa, mutta lienee ihan makukysymys. Tällä kertaa irrottelin nahkatkin, jotta ei olisi niin rasvaista, mutta ensi kerralla ehkä kuitenkin jätän ne. Jos koivet on marinoituja, huuhtelen marinadit aina pois. Koipien päälle rouhin myllystä suolaa ja pippuria (meillä tykätään pippurista, joten sitä on paljon!).

Koko komeus uuniin 200 astetta ja n. 1 h.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!