torstai 25. syyskuuta 2014

Nachot ja salsa

Herkuttelu on aina hauskaa ja vielä tuplasti hauskempaa, jos herkut on tehty itse :) Ei turhia lisäaineita ja halvemmaksikin tulee itse tehden. Tänään kokeilin ekaa kertaa nachoja ja salsaa. Lopputulos oli varsin mainio, mutta pientä parannettavaa jäi ensi kerraksi.





Nachot (tortillaletut)
1 dl     Vehnäjauhoja
1 dl     Grahamjauhoja
1/4 tl   Leivinjauhetta
1/2 tl   Suolaa
1 tl      Chilijauhetta
2 rkl    Öljyä
3/4 dl  Vettä

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja chilijauhe ja lisää öljy sekä vesi. Alusta taikinasta tasainen ja vaivaa sitä hetki. Jätä lepäämään 15 minuutiksi liinan alle.

Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse jokainen palanen ohuen ohueksi lettuseksi. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja siirrä lettunen sille. Paista molemmin puolin ruskeapilkulliseksi. Nosta paistettu tortilla lautaselle ja sivele molemmin puolin öljyllä. Paloittele tortillalettunen nacho-kolmioiksi heti lämpimänä tai peitä lautanen kannella, että lettuset eivät pääse kovettumaan (kantapään kautta testattu, että kovettuneen lettusen paloittelu ei onnistu :)).

Kun kaikki letut on paistettu ja pilkottu, levitä nachoset uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa kunnes lastut ottavat vähän väriä reunoillekin.

Näitä voi käyttää ihan tortillalettusinakin, jos ei palastele nachoiksi!


Salsa
1 kpl   Paprika
1 kpl   Sipuli
4 kpl   Valkosipulinkynttä
1 tlk    Tomaattimurskaa
           Tuoretta chiliä maun mukaan (minulla 3 kpl Lemon Droppeja)
           Öljyä
2 tl      sokeria
1,5 tl   suolaa
(2 rkl   punaviinietikkaa)

Pilko paprika, sipuli ja valkosipuli pieneksi ja kuullota öljytilkassa kattilassa pieni hetki. Lisää tomaattimurska, pilkotut chilit ja mausteet sekä etikka. Anna kiehua ilman kantta kunnes salsa on sopivan kiinteää (n. 30-40 min).

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!