3 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl leseitä
1 dl grahamjauhoja
2 rkl öljyä
2 dl juustoraastetta
3 kpl chiliä (oman maun mukaan chilit)
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva, lisää sokeri. Alusta jauhoja vähitellen, lisää välillä suola ja alusta loput jauhot joukkoon. Lisää öljy. Anna taikinan kohota 30 minuuttia esim. mikrossa (mikroa ei laiteta päälle).
Raasta juusto ja pilko chilit tässä välissä.
Kippaa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja vaivaa ilmat pois. Kauli taikinasta ohuehko nelikulmio ja ripottele juustoraaste ja pieneksi pilkotut chilit. Juustoraastetta voi jättää pinnalle koristeeksi (ja yrittää muistaa myös laittaa ne sinne). Rullaa kuin kääretorttu ikään ja kiepsauta pellille haluttuun muotoon. Kohota 15 min liinan alla.
Paista 200 asteessa kiertoilmalla (225 astetta normiuunilla) n. 20 minuuttia.
Herkullisimmillaan tuoreena, maistuu myös paahdettuna!
Pellille kohoamaan |
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!