maanantai 2. maaliskuuta 2015

Murokeksit appelsiinisella kuorrutteella

Innoituksen aihe näihin kekseihin löytyy täältä: Orange creamsicle swig sugar cookies. Ohje kuitenkin vaikutti vähän turhan hankalalta (mikä ihme on cream of tarter?!?), joten näillä kekseillä ei kyllä ole oikeastaan mitään tekemistä tuolla ohjeessa olevien kanssa. Erinomaisen herkullisia näistä kyllä tuli ja helppoja kuin mitkä :)





Muropikkuleivät:
200g  pehmeää voita tai margariinia
1 dl    sokeria
1 tl     leivinjauhetta
1        kananmuna
4 dl    vehnäjauhoja
2 tl     vaniljasokeria
3/4     appelsiinin raastettu kuori

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten joukkoon. Lisää lopuksi kuivat aineet ja appelsiinin kuoriraaste. Laita taikina 30 minuutiksi jääkaappiin ja pyörittele pikkuleiviksi, tee peukalolla tai lusikalla pikkuleipien keskelle painauma (tuntuu joka tapauksessa nousevan paistettaessa, mutta pysyyvätpähän edes litteinä). Paista 200 asteessa n. 5 minuuttia.


Kuorrute
100 g valkosuklaata
100g appelsiinituorejuustoa
1/4 appelsiinin raastettu kuori


Sulata valkosuklaa, vatkaa joukkoon tuorejuusto ja kuoriraaste. Vatkaa kunnes tasaista. Ja tästä opittua: Kun sulan valkosuklaan joukkoon lykkää kylmän tuorejuuston, valkosuklaa meinaa jähmettyä melko tehokkaasti eli lopputulos on suurinpiirtein tuorejuusto valkosuklaahippusilla (ei missään nimessä huono lopputulos!). En sitten tiedä kannattaisiko homma hoitaa toisin päin eli lisätä valkosuklaa tuorejuustoon? Mutta eipä tuolla ole niin väliä, kun keksit piti joka tapauksessa piilottaa pakastimeen, ettei kaikkia tule syötyä kerralla. Ovat nimittäin hyviä!

Kuorruta keksit ja säilytä jääkaapissa, voit myös pakastaa ne.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!