perjantai 15. toukokuuta 2015

Sopivan sitkeät suklaacookiesit

Nämä on aivan ihanan makeita, himpun suolaisia, sopivan sitkeitä ja uskomattoman herkullisia suklaapikkuleipiä. Ohje on ainakin viisitoista vuotta sitten kopioitu jostakin ja pitkään pyöri jääkaapin ovessa ja ties missä pienellä paperilapulla. Viimein kopioin ohjeen reseptikansiooni, että ei vaan pääse elämän myllerryksissä hukkumaan.

Suklaacookies!


Tällä ohjeella tulee 30-40 herkkua!

Suklaacookies

125  g  voita
1,5  dl  fariinisokeria
1,5  dl  sokeria
1          kananmuna
0,5  tl  suolaa
0,5  tl  vaniljasokeria
0,5  tl  leivinjauhetta
3,5  dl vehnäjauhoja
125 g  suklaarouhetta (suklaa oman maun mukaan, itse laitan puolet valkosuklaata ja puolet maitosuklaata)
0,5  tl  kardemummaa
1     tl  kanelia

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään. Lisää jauhot voi-sokeriseoksen joukkoon. Taikinasta tulee todella jäykkää, joten sähkövatkaimen taikinakoukut ovat minusta paras väline tässä puuhassa. Lisää suklaarouhe. Nostele kahden lusikan avulla nokareita pellille. Keksit leviävät uunissa jonkun verran, joten jätä väliä.

Paista 200-225 asteessa 6-8 minuuttia. Keksit ovat uunista otettaessa todella löysiä, mutta se kuuluu asiaan. Anna keksien jäähtyä pellillä ennen kuin yrität irrottaa (tai syödä) niitä, niin ne kyllä jähmettyvät.

3 kommenttia :

  1. Mhmm hyviltä näyttävät! Nämä lähtevät tänään lauantain kunniaksi kokeiluun. Kivat ainekset kun kaikki löytyy suklaata lukuunottamatta kotoa. Kiitos reseptin jakamisesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hyviä nämä ovatkin, toivottavasti onnistuivat hyvin!

      Poista
  2. Oi nam, nämä kuulostaa ihanilta! Pitänee hakea suklaata kaupasta... :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!