Jos tunnet minut tosielämässä, on melkoisen suuret mahikset että olet joskus saanut tätä piirakka jossain muodossa. Tämä siis on mun vakiotarjottava isommissa ja pienemmissä syömingeissä. Ja kukaan ei ole ainakaan vielä valittanut :)
Pohja (pellillinen)
200 g Voita
4 dl Vehnäjauhoja
1 tl Suolaa
Loraus vettä
Nypi pehmeä voi ja vehnäjauhot (sekä suola) yhteen. Kun seos on murumainen, lisää loraus vettä, että seoksesta tulee kiinteä taikinamöntti. Kaulitse tai taputtele taikina pellille. (Puolikas annos riittää piirakkavuokaan.)
Täyte:
250 g Kinkkusuikaleita
100 g Sinihomejuustoa
1 kpl Punainen paprika (pienehkö)
4 kpl Valkosipulin kynttä murskattuna
1 kpl Punasipuli (pienehkö)
100 g Juustoraastetta
2 kpl Tuoretta chiliä
Mustapippurirouhetta
2 kpl Kananmunaa
1 prk Ruokakermaa
0,5 tl Suolaa
Määrät on ihan todella summittaiset, sillä yleensä heitän piirakkaan sitä mitä kaapista sattuu löytymään, joten ei kannata noudattaa orjallisesti :) Pilko paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi, paloittele sinihomejuusto ja raasta normijuusto. Paloittele chilit (laita oman ja vieraiden maun mukaan). Sekoita täytteen ainekset (taikinakulho passaa tähän mainiosti ja tiskiä tulee yksi kulho vähemmän). Kaada täyte pohjan päälle.
Ja edelleen samassa kulhossa sekoita kananmunat ja ruokakerma, mausta suolalla. Kaada kermaseos piirakan päälle ja paista piirakkaa 200 asteessa noin puoli tuntia.
Käsillä on tehtävä, oli työkaluna sitten koukku, puikot, vatkain, paperileikkuri tai sirkkeli!
tiistai 30. elokuuta 2016
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!