tiistai 30. elokuuta 2016

Kinkku-sinihomejuustopiirakka

Jos tunnet minut tosielämässä, on melkoisen suuret mahikset että olet joskus saanut tätä piirakka jossain muodossa. Tämä siis on mun vakiotarjottava isommissa ja pienemmissä syömingeissä. Ja kukaan ei ole ainakaan vielä valittanut :)





Pohja (pellillinen)

200 g   Voita
4 dl      Vehnäjauhoja
1 tl       Suolaa
            Loraus vettä

Nypi pehmeä voi ja vehnäjauhot (sekä suola) yhteen. Kun seos on murumainen, lisää loraus vettä, että seoksesta tulee kiinteä taikinamöntti. Kaulitse tai taputtele taikina pellille. (Puolikas annos riittää piirakkavuokaan.)

Täyte:

250 g   Kinkkusuikaleita
100 g   Sinihomejuustoa
1 kpl    Punainen paprika (pienehkö)
4 kpl    Valkosipulin kynttä murskattuna
1 kpl    Punasipuli (pienehkö)
100 g   Juustoraastetta
2 kpl    Tuoretta chiliä
            Mustapippurirouhetta

2 kpl    Kananmunaa
1 prk    Ruokakermaa
0,5 tl    Suolaa

Määrät on ihan todella summittaiset, sillä yleensä heitän piirakkaan sitä mitä kaapista sattuu löytymään, joten ei kannata noudattaa orjallisesti :) Pilko paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi, paloittele sinihomejuusto ja raasta normijuusto. Paloittele chilit (laita oman ja vieraiden maun mukaan). Sekoita täytteen ainekset (taikinakulho passaa tähän mainiosti ja tiskiä tulee yksi kulho vähemmän). Kaada täyte pohjan päälle.

Ja edelleen samassa kulhossa sekoita kananmunat ja ruokakerma, mausta suolalla. Kaada kermaseos piirakan päälle ja paista piirakkaa 200 asteessa noin puoli tuntia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!